Permanent Hårfjerning

Drømmer du også om, ikke at skulle barbere dig igen? Her er alt du skal vide om Permanent Hårfjerning.


Hvordan foregår behandingen?

Først og fremmest får du en konsultation, hvor vi gennemgår materiale og underskrivelse af dokumenter. Herigennem bliver du trygt guidet igennem forløbet, og du kan stille alle de spørgsmål du måtte have. 

Herefter opretter jeg en journal på dig, hvor vi sammen aftaler hvilke områder der skal behandles. Du vil få udleveret guide til hvordan du skal forholde dig før og efter behandlingerne.


Hvordan virker behandlingen?

Al kroppens hår har 3 naturlige faser:

1. Vækstfasen

2. Hvilefasen

3. Afstødningsfasen


Når håret er i 1. fase, altså vækstfasen, kan laserens lys ramme hårstrået og komme helt ned til hårets rod og dermed ødelægge den permanent. Det betyder, at der ikke længere kan udvikle sig en hårsæk.


Ikke alle hår er i vækstfasen samtidig, hvilket betyder, at hvis håret er i 2. Hvilefasen eller 3. Afstødningsfasen, er der ikke kontakt ned til håret rod, hvorfor laseren lys derfor ikke kan ødelægge hårsækken. Det er derfor, man skal have flere behandlinger over en længere periode, så alle hårene gradvist får ramt vækstfasen.


Hvor mange behandlinger skal jeg have?

De fleste vil allerede efter 2-3 behandlinger mærke en betydelig forskel. Der vil være sket en reducering af hårvæksten, hårene vil vokse langsommere og være finere og blødere. 


Efter 6-8 behandlinger med 4-6 ugers interval vil der ses en reducering med 80-90%. De resterende 10-20% vil som oftes være fine, bløde og lyse hår.


Resultatet af permanent hårfjerningsbehandlinger vil altid varirere afhængig af mængde, styrke, farve og genetik.


Hvor permanent er permanent hårfjerning?

Igennem hele ens levetid, gennemgår kroppen hormonelle forandringer hvilket betyder, at vi producerer nye hårsække. Her kan bl.a. nævnes graviditet, overgangsalder elle sygdomsforløb.

Ved permanent hårfjerning kan vi derfor kun fjerne de hår din krop har produceret på behandlingstidspunktet - ikke dem der kommer om fx 2, 5 eller 10 år.


Det kan derfor være nødvendigt, at få foretaget opfølgende behandlinger, for at opretholde hårfjerningnen. Her er det vigtigt at pointere, at de hårsække du allerede har fået fjernet, selvfølgelig ikke kommer igen, men der er tale om nye hårsække i forbindelse med kroppens hormonelle forandringer.


Hvor mange opfølgende behandlinger du skal have, varierer derfor også. Nogle skal have 1-2 behandlinger om året, mens andre kan have hårfri områder 5-7 år efter et afsluttet behandlingsforløb.


Kan alle behandles?

Som udgangspunkt kan alle behandles. Har du meget lyse eller rødlige toner i dine hår, kan du som udgangspunkt forvente en reduktion på 50-60%, da laserens lys fanger pigmentet der er i håret og derved destruerer roden.


Inden behandlingen:

Du booker en konsultation hvor vi sammen opretter din journal og tager billeder, så vi altid kan kigge og sammenligne i takt med behandlingerne sker. Derudover er det vigtigt at du følger nedenstående:


- Du må ikke have været i solen ca. 5 dage inden behandlingsstart

- Du må ikke have vokset, epileret eller trukket hårene ud med en pincet i det/de områder du ønsker i 4 uger inden behandlingens start. Du må klippe, barbere og skrabe alt det du vil.

- Du må ikke have peelet din hud i 7 dage inden behandlingen i det/de områder du ønsker behandlet

- Det behandlede område skal være nybarberet inden for de sidste 1-3 dage inden behandlingen (Lad et lille område være ubarberet til billede til journalen)


Efter behandlingen:

Efter behandlingen kan du opleve rødmelse og hævelse i hårsækkene på det behandlede område, som kan lgine lidt gåsehud. Det forsvinder normalvis et par timer efter behandlingen, men kan i enkelte tilfælde ses i op til 2-3 dage. 

Din hud kan føles sensitiv og reagere ved varmepåvirkning, ligesom hvis du har været ude i solen 10-20 min.


Efter endt behandling vil du stadig kunne se hårsækkene, dette skyldes, at hårsækkene stadig sidder fast i huden. Hårene skubbes ligesomt op og ud, i takt med resten af håret på din krop gror (ca. 0,1 mm i døgnet). Derfor kan der gå 1-3 uger før du kan se resultatet af din behandling.


Gør det ondt?

Nej. Laseren lys udstråler varme, men det er de færreste der synes, behandlingen er ubehagelig. Hudens reaktion er præcis den samme, som hvis du har siddet intenst i solen 10-20 min.